דיל לא צנוע! בגדי ים של נטע אלחמיסטר...באליאקספרס?

פורסם ב: https://zuzu.deals/דיל-לא-צנוע-בגדי-ים-של-נטע-אלחמיסטר-באל/

בואו נדבר קצת על אתיקה בקניות ברשת.
*לכל שומרי הצניעות - מומלץ לדלג הלאה הפעם…

אני מניח שרובכם מכירים את נטע אלחמיסטר ומותג בגדי הים שלה (בוודאי אחרי כל עניין מצלמת האבטחה הפרוצה ועדן בן זקן). על כל פנים, הנה דוגמא לפערי מחירים בשוק ולעזות המצח של המוכרים הסינים, לטוב ולרע. הם לא מתביישים להעתיק כל דבר ומצד אחד, בפרט באופנה, ניתן לומר שזה דווקא מקדם את השוק, מוסיף למגוון העיצובים והמחירים, וגם לא סוד שזארה, H&M וכד’ מתמחים בהעתקה ופרשנות למעצבי העל (שממילא לא מוכרים במחיר זמין לרוב האנשים). עם זאת מהצד השני - מעצבים ויצרנים, בפרט קטנים ומתחילים, עומדים בחוסר אונים מול ההעתקות הכמעט מיידיות הללו, לעיתים על ידי אותו המפעל המייצר עבורם.

היום אליאקספרס חוגגים מבצעי קיץ וממש בעמוד הראשי יש מוכר שלא מתבייש להשתמש בתמונות מהאתר הראשי של מותג בגדי הים Bananhot. את אותם הדגמים (לכאורה) שבאתר המקורי עולים כ550 ש"ח, תמצאו בכ11$ בלבד!

לדוגמא:

Bikinis Set Pink Swim

Bikini Set Swim Bandage

Bikini Set Women's Swimsuits Push Up Bandag

Thong Bikinis Set Women Swimsuit Brazilian Low Waist

Bikini Set Women's Swimsuits Biquinis Bather

Brazilian Sexy Bikini set Bandage Swimsuit Biquinis

ועוד ועוד...כמעט כל דגם של המותג, יחד עם עוד דגמים של מותגים פופלאריים אחרים, זמינים בחנות הזו בכ11$ בלבד.

למען הסר ספק, אין בדיל זה לשם המלצה ושני המחירים הזויים לדעתי :-) גם אין ספק שהשימוש בתמונות (ככל הנראה) ללא אישור הוא גניבה של ממש. אבל מה איתכם? מה דעתכם בנושא וחיקויים בכלל? דברו איתי בתגובות.

Reply by rmyi grshvn
ואתה מה? באמת מצפה שנאמין שטרחת לשים פה לינקים לבגדי הים המועתקים רק לצורך הדיון האקדמי? שקוף מידי.

תודה לצדיק החד, הסר דאגה מליבך,
קודם כל אם הייתי רוצה רק קליקים ושקלים - אז הייתי שם פשוט את נטע בביקיני…תסכים איתי שהייתי מקבל הרבה יותר קליקים ומכירות…
לידיעתך, אנחנו לא מקבלים כמעט כלום מעליאקספרס. אגורות ספורות אם אני אופטימי מאוד. 99% מהקונים עוברים דרך האפליקציה, קשבק וכד’ ואנחנו לא מרוויחים כמעט דבר. זה האתר האחרון ש’משתלם’ לי לקדם ובלי קשר להכנסות - גם האתר שאנחנו לא ממליצים עליו באופן עקבי (גם כשהיה הכי רווחי) - כבר הרבה שנים, כי השירות, האחריות ומנגנון הביקורות והדיספיוט לוקים בחסר לעומת אתרים עם פייפאל והתחייבות לאחריות ומוניטין לשמור עליו (להבדיל משלל מוכרים שונים כבאליאקספרס) -

בכל זאת תמצא מבצעים וכיסוי מלא של השוואת מחירים לכל המוצרים המובילים גם לאליאקספרס, כי אנחנו מציעים את כל האפשרויות לקניה, בשקיפות מלאה, והבחירה היא שלך.
להבדיל מהרבה קבוצות מתחרות שמקדמות זיופים 24/7 - אנחנו מעולם לא קידמנו ולא נקדם מוצרים מזוייפים וחיקויים. יש ברשת קבוצות ענק של ישראלים שקונים נייק, אדידס, טומי הילפיגר וכו’ מעליאקספרס בשלל תחבולות.
לטעמי זה פסול (ולא חוקי) ועדיין עשרות אלפי ישראלים נוהגים כך כל הזמן, מידי יום, גם כשפערי המחיר מול הזמנה באמזון, איביי, אסוס וכד’ - לא גדולים בכלל והאיכות מאוד בספק.
יש היום מבחר כה גדול, שאפשר תמיד למצוא, אפילו מאותו המותג, מוצר טוב לכל תקציב. יש מקרים שבהם ‘מותג’ מוכר את אותו המוצר בדיוק שאפשר להזמין מסין בפערי ענק או לפחות למצוא חלופה לא פחות טובה בהרבה, הרבה פחות.
על כך בדיוק הדיון. לא רוצה להשתתף? לא חובה.