רוצים לשים בבית מתג חכם לדוד

עברנו לפני כמה חודשים לבית חדש, ובבית הישן היה לנו כזה מנגנון לדוד שאפשר לתזמן מראש (לא דיגיטלי, כזה מפעם) שזה היה ממש נוח, אבל עכשיו אין לנו כזה בבית הזה, אז אנחנו חושבים לקנות מתג חכם כזה של חברת switcher שמתחבר לאפליקציה בטלפון, ככה שאפשר לשלוט בו גם מחוץ לבית (פה יש כמה דגמים כאלה https://www.ivory.co.il/switcher.html ). השאלה הראשונה שלי היא אם זה משהו שאפשר לדעתכם להתקין לבד, למרות שכתוב שם שצריך חשמלאי? מישהו שדי מבין בחשמל לא יכול לעשות את זה? זה מסוכן? והעניין עם האפליקציה אמור לעבוד טוב? זה באמת עובד מכל מקום? ואיך זה עובד אם אנשים שונים נותנים לו הוראות שונות מהטלפון שלהם? זה מתריע לכולם אם מישהו עשה איזשהו שינוי בהגדרות? ויש עוד חברות שמוכרות כזה מוצר שכדאי לבדוק?

אסור להתקין לבד. זה שולל אחריות ובעיקר - לא חוקי ומסכן אותך ואחרים. גם אם זה פשוט וקל…אם יש חלילה שריפה בבית, חברת הביטוח (שלך או של השכנים) תנצל כל הזדמנות כזו כדי להימנע מתשלום. יש היום הרבה פתרונות כאלו, SMARTGRADE, כרומגן ועוד, אך אני ממליץ לבחור בנפוץ ביותר (סוויצר) פשוט כי האפליקציה זה הדבר הכי חשוב כאן. ככל שהיא נפוצה יותר - הסבירות לגילוי תקלות, עדכונים וכו’ גבוהה יותר.

אחרי שנה של שימוש, אני יכול להמליץ על הסוויצ’ר. ההתקנה קלה, האפליקציה פשוטה לתפעול. המכשיר יעבוד לפי האחרון שהגדיר אותו, אם ידנית אם באפליקציה. לא ראיתי שיש התראות על שינויים.

יש לי מתג תאורה שהגיע באוגוסט 2019 מ KSP מותג SMARTGRADE ואני משתמש באפליקציה של הIPHONE. כל התענוג של תוכנה סינית (ניתוקים לא ברורים, תפריטים מבולבלים, הגדרות לא סבירות) ובונוס תרגום קלוקל לעברית/אנגלית.