משתלם יותר לטחון קפה לבד?

אני רוצה לקנות מכונת קפה לא יקרה מדי, אבל הבנתי ממי שיש לו מכונה כזאת שעיקר ההוצאה זה על הקפסולות שעולות לא מעט, אם רוצים איכות טובה יחסית. עכשיו, קראתי בכתבה הזאת http://www.hadera4u.co.il/%d7%9c%d7%a9%d7%93%d7%a8%d7%92-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%91%d7%95%d7%a7%d7%a8-%d7%95%d7%94%d7%99%d7%95%d7%9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%a7%d7%a4%d7%94-%d7%98%d7%a8%d7%99/ שיש מכונות קפה עם מטחנה שאז קונים פולי קפה וטוחנים לבד וכתוב שזה יוצא יותר איכותי, השאלה שלי היא אם זה גם יוצא יותר זול? זאת אומרת, נראה לי שלקנות פולים ולטחון חייב לצאת יותר זול מהקפסולות האלה, לא? זה יכול לדעתכם להיות משתלם גם אם המכונה הזאת עולה יותר? וזה נכון מה שאמרו לי שהמכונות עם המטחנה דורשות יותר תחזוקה? זה הבדל משמעותי?

ברור שלקנות קפה בפולים יותר זול מלקנות קפסולות קפה (נספרסו, אספרסו קלאב, לוואצה…).
קניית קפה פולים או טחון לא משנה את המחיר.
אבל ההבדל בטעם הוא שמיים וארץ. קפה שנטחן במקום הרבה הרבה יותר טוב מקפה שטחון מראש, במיוחד כמה ימים אחרי שפותחים אריזה של קפה טחון, כל הטעם בורח.
לא חייבים לקנות מכונה עם מטחנה, אפשר לקנות מטחנת קפה, לי יש מכונה כזאת https://tavi.ly/27yy עם מטחנה מסוג burr שטוחנת מעולה (בניגוד למטחנות להב רגילות). יש מכונות עם מטחנה מובנית, זה יכול להיות פיצ’ר נחמד… אבל השיקול בקניית מכונת קפה לא צריך להיות אם המטחנה מובנית או לא.

ההבדל בין קפסולות לקפה טחון טרי, זה כמעט כמו ההסדל בין קפה נמס לקפסולות.
קניתי מכונה טוחנת אינטגרלית לפני כשנתיים. עלה כ 1400שח. אחת הזולות מבין הטובות.
טוחנת נהדר. מוזגת מצויין. הקפה טעים וכייפי. יש פיית הקצפה מקצועית ולא המערבל המצחיק של נספרסו שמייצר קצף קשיח מדי ולא ניתן לעירבוב בקפה כמו שצריך (שלא נבר בכלל על לאטה-ארט שהתחלתי סוף סוף להצליח לעשות מאז שיש לי הקצפה נכונה)
הקפה זול משמעותית! 70-140 שח לקילו - תלוי איזה זנים ואיזה יצרן, ואיזה מבצע אתה טופס. גם הזול של 70 שח לקילו בפינות התבלינים של שופרסל - נותן אחלה תוצאה. אם כי בכפול מחיר מקבלים עוד יותר איכות. לא בטוח שהאיכות כפולה.
בכל אופן. 70-140 שח לקילו = חצי שקל-שקל לכוס! שזה פחות מחצי או רבע מחיר קפסולה!
כלומר על כל כוס שמכינים חוסכים כשקל - שקל וחצי. אז מהר מאוד מכסים את ההפרש הקטן בעלויות המכשיר עצמו.
וזה רק השיקות הכספי, מבלי להיכנס לשווי של איכות הקפה והחופש לבחור ולהתנסות באיזה קפה שאתה רוצה ולא להיות כבול לחברת קפסולות.

מבחינתי מטחנה נפרדת זה כאב ראש נוסף. כי צריך לטחון בדיוק כמות לכוס. ומה שמתפספס מתבזבז, והגרגרים שמתפזרים לכל הסביבה מצריכים ניקיון. וכו וכו.
במחונה אינטגרלית אני לוחץ על כפתור הדלקה, כפתור בחירת הקפה הרצוי (אספרסו קצר/ארוך) וזהו!
המכונה מודדת כמות פולים מדוייקת, טוחנת אותם אי שם בפנים, ומכינה כוס קפה בול כמו שביקשתי.
עוד כפתור להפעלת קיטור להקצפת החלב, כמה שניות להקצפה קמו בריסטה מקצוען בקנקן נירוסטה קטן, והופ! מזיגת הקצף ללאטה-ארט יפהפה, טעים ומהנה.
וזהו! המכונה כבר מנקה את עצמה, מעבירה את הקפה המשומש למחסנית, כמו מגירת הקפסולות המשומשות שלך.
כל התחזוקה שלי זה ריקון המגירה הזו מדי פעם (המכונה סופרת ומתריאה מראש מתי צריך לרוקן) ומילוי מיים (המכונה חשה את כמות המים ומודיעה כשצריך להוסיף.) ופעם בחודש, שליפה קלילה של חלק פנימי ושטיפה פשוטה תחת הברז, לשמירה על נקיון מנגנון החליטה טהטחינה וכו. - זה כל העניין. וכבר שנתיים יש לי קפה נהדר ושקט נפשי ומכאני (טפו טפו טפו)
מאוד מאוד ממליץ להעיף את הקפסולות מן החיים.

איזו מכונה יש לך? בדיוק מחפשים מכונה (שאולי גם תטחן את הפולים)

זאת מכונה שטוחנת את הפולים ומתאימה לישראל: https://tavi.ly/2eRP זה sage שזה המותג האירופאי של breville, מכונה מעולה עם אלפי המלצות חיוביות (ראה הדגם המקביל האמריקאי https://tavi.ly/2jaq אבל אל תקנה אותו, זה לא מתאים לישראל. קנה את הsage. אבל תוכל להתרשם מהביקורות).