Xiaomi MI A1 64GB
מה זה?
סמארטפון הביניים הכי מומלץ של שיאומי - עם ממשק גוגל נקי, עדכונים מהירים, מצלמה כפולה, סוללה טובה. שיאומי עם כל היתרונות, בלי החסרונות של שיאומי.
ראו סקירה מלאה. כמה עולה עם ביטוח מכס? 179.53$ שהם כ640 ש"ח!
טוב קודם כל לגבי אילת -
זה שיקול מיותר. הרי באותה מידה אפשר לומר למי שרשום כעצמאי יכול גם לקזז מע"מ ופחת ולרשום כהוצאה מוכרת.
אפשר גם לומר על כל מוצר בזאפ, מגרביים עד מקרר שיותר זול לקנות באילת. עוד לא ראיתי אף אחד נכנס לחנות בנתניה או תל אביב וצועק אל תקנו כאן! באילת יותר זול!
בפועל אגב - המחירים באילת לא כאלו נמוכים כמו שזה נראה. רוב הפעמים (גם בזאפ) ‘בדיוק נגמר’ כשאתה בחנות ויש רק גרסא אחרת/ספק אחר עם ‘יותר אחריות’ בעוד כמה מאות ש"ח, יש הגבלות על האחריות והחזרה והנסיעה והשהייה באילת עולים לא מעט. אם אני כבר בחופשה - לא הייתי מבזבז אותה או מטרטר חבר/בן משפחה בתורים בחנות טלפונים בשביל לחסוך כמה גרוש, אבל זה רק אני.
לגבי עמלת המרה ושער המרה -
השער משתנה מידי יום ותלוי גם בהגדרות שאתה בוחר בקניה. עמלת ההמרה - משתנה מאוד. לעובדי הייטק למשל יש לרוב כרטיסי מועדון הוט עם עמלת המרה של 1% ומטה. לבעלי אמריקן אקספרס יש הטבות אחרות. לבעלי כרטיס של הדואר החיוב והטעינה בדולרים, בשערים מוזלים של הדואר, יש שמחזיקים סכום דולרי בחשבון ומקשרים אותו לכרטיס האשראי, כך שאין עמלת המרה בכלל…בקיצור - אי אפשר להתחשב בכולם וגם לא להניח שכולם משלמים לפחות 2.3-3% עמלת המרה, וגם לא איזה שער דולר הם משלמים (גם כאן יש הטבות שונות) לכן הטוב ביותר שניתן לעשות הוא לתת את הסכום המדוייק לאותו יום, בשקלים - וגם זה נעשה כג’סטה ושירות לכם, שרוב האתרים והמתחרים כלל לא מבצעים או פשוט משקרים ומעגלים בעשרות שקלים למטה.
לגבי הנוט 3 - רוב הזמן הוא נמכר ב287$ כולל ביטוח ומשלוח. כלומר 1029 ש"ח. גם אם נוסיף את ה3% עמלה - המקסימום האפשרי, הוא יעלה 1059~. המחיר בזאפ, בהנחה שבאמת נמכר בו כאמור, הוא 1,499 - 1,368 ש"ח, לא כולל מטען מהיר מקורי. האחריות - לרוב שווה כקליפת השום. בכסף שחסכתי לי ולמשפחתי בחיסכון ה’מצומצם’ הזה בכל קניה - יכולתי לקנות עוד כמה וכמה מכשירים ספייר או להשתדרג מתי שבא לי.
משעשע אותי שמצד אחד מוכנים לטרטר חברים/משפחה באמצע חופשה לעשות לך קניות או לחילופין לנסוע 6-7 שעות לכיוון, כדי לחסוך 100-200 ש"ח מע"מ מהמחיר בזאפ, אבל להזמין באינטרנט, בלי לקום מהכיסא, עד הדואר/בית ולחסוך מאות שקלים, זה פתאום לא משתלם.
שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, בין אם זה פער של 500 ש"ח או 5 ש"ח, יש יתרונות להזמנה ברשת וגם להזמנה בחו"ל.