בטלפון לא יכולה להיות מצלמה מעולה באמת, לעולם - משום שאין לו מספיק עומק לשם כך. מצלמה מעולה צריכה עדשה גדולה וחלל מתאים (ועמוק) עבור האור (קאמרה אובסקורה…)
אינך יכול לייצב את הטלפון טוב מספיק ללא חצובה.
התוכנה יכולה רק לשערך את התצורה התלת-מימדית שלפניה, בעוד הסורק הזה יכול להניח הנחות חזקות לגביה.
המצלמה שמותקנת במכשיר הזה לא נראית גדולה בהרבה מטלפון… ב70$ אין סיכוי ששמו שם משהו יותר איכותי מסמארטפון. לא יודע עם איזה מכשיר אתה מסתובב היום אבל טלפונים מוציאים תמונות מדהימות. חצובה לטלפון זה עניין פשוט ולגבי תלת ממד אני לא בטוח מה השימוש של זה ושהסורק הזה אכן מתיימר להוציא תלת ממד.
למיטב הבנתי, המגבלה היא פיזיקלית, לא הנדסית. אולי התמונות הן מדהימות, אך מהי הרזולוציה בה אנחנו מצליחים לסרוק דפים באמצעות טלפונים ניידים עם אותן מצלמות מדהימות?
קשה לי להבין בדיוק מן התמונה, אבל נראה שיש לה עומק של משהו כמו 3 ס"מ; בטלפון חכם יש לנו פחות מ-0.5 ס"מ.
התמונה שהעלתי היא
א. ללא חצובה
ב. ללא אופטימיזציה (ראה אפליקציית camscanner שעושה אופטימיזציה מעולה)
ג. למרות סעיפים א,ב, המסמך קריא לחלוטין גם באותיות הקטנות ביותר!
אז את המטרה של סריקת מסמכים השיגו ואף מעבר לכך.
טלפון + חצובה קבועה זה כבר חצי הדרך לכיוון הסורק הזה…
גם אני לא ביצעתי אופטימיזציה כלשהיא, סתם הדפסתי וסרקתי.
המסמך קריא, במובן שאתה יכול להבין מה כתוב בו. אבל צריך לאמץ את העיניים, וזה לא נעים. לא היית מגיש למישהו לקרוא את המאמר לאחר שצילמת אותו בטלפון נייד, אבל עותק סרוק בהחלט היית מדפיס ומוסר למישהו. כך שמבחינתי זה לא משיג את המטרה.
אז - נכון שאפשר לצלם מסמך בטלפון, אבל לסורקים יש את התפקיד שלהם.