מחזור סוללות מחשבים ניידים / שואבי אבק / מברגות וכו'

אני יודע שהפורום הזה עוסק בעיקר ברכישה, בצריכה - ולא בהיפטרות מחפצים ישנים. אבל - גם פירוק וסילוק הוא חלק ממחזור החיים של מוצר.

כאשר אנחנו מחליפים סוללה - למחשב נייד, לטלפון נייד, לשואב אבק אלחוטי, למברגה וכולי - היכן ניתן למסור אותה למחזור, או לטיפול בטוח לסביבה? לסוללות קטנות (AA, AAA) יש מתקנים מפוזרים פה-ושם ברחובות הערים ובמוסדות שונים, אך לא זכור לי אם יש מתקני מחזור או השלכה גם לסוללות גדולות יותר.

אז - מה עושים? אני לא רוצה להשליך את הסוללה שלי סתם-כך למכולת האשפה הכללית.

אני מתעניין בפרט במקומות רלבנטיים בחיפה, אבל תשובה כללית גם תעזור.

ברוב הטלפונים היום הסוללה מובנית אז כשזורקים לפח, זורקים את כל הטלפון עם הסוללה בפנים. יש מפת מוקדים לאיסוף פסולת אלקטרונית http://www.mai.org.il/פינוי-פסולת-אלקטרונית/

במקרה שלי - החלפתי סוללה למחשב נייד, וזו חתיכת סוללה…

תודה על הקישור. לא ניסיתי למסור סוללות (גדולות) למחזור בתחנות דלק, מקווה שזה יצליח.

אם תגלה שכן, נשמח לדעת… אולי ננסה להעלות את המודעות לפסולת אלקטרונית היות ואנחנו אחראיים לכמות לא מבוטלת מרכישות האלקטרוניקה בישראל :wink:

חדשות טובות: תחנות דלק (לפחות תחנת סונול בה אני ניסיתי) אכן מקבלות סוללות מחשבים ניידים. במקרה שלי, היה בתחנה פח עם פתח במכסה, שמיועד לסוללות קטנות, אבל המכסה עצמו מתרומם לצורך הכנסת סוללות גדולות יותר. העובד בתחנה אישר לי שאפשר להשליך לשם גם סוללות של מחשבים ניידים.

עם זאת - אני לא בטוח ב-100% שהסוללות האלה (הגדולות והקטנות) אכן מטופלות בצורה כלשהיא. לפרטים ראו:

אני מבין שאשכרה יש תחרות בשוק איסוף הסוללות, כנראה שזה עניין רווחי איכשהו…
טוב לדעת שיש לאן להשליך סוללות בכל אופן!