תזרקו את הקומקום! מחמם מים מיידי (של שיאומי!)

קודם כל מומלץ להשתמש במים מינרלים או מסנן בריטה כי הם דלים מאוד באבנית. אבל גם עם אבנית, לא קרה כלום… נורא קל לנקות אותה! יש בשוק מגוון תכשירים, ממלאים את המיכל מזרימים וזה ממיס את האבנית. אחר כך ממלאים במים רגילים ומעברים שוב לנקות את המערכת (כמו שעושים במכונות אספרסו למשל). אני אישית משתמש כבר שנים במלח לימון מומס במים ועובד מדהים.

לייק 1

בדיוק להפך. דווקא יהיה פחות אבנית מקומקום רגיל שבו מצטברת אבנית של כ2 ליטר והמים עוברים כמה וכמה הרתחות. כאן רק כמות של כוס עוברת הרתחה כל פעם בעוד שאר המיכל נותר קר. מנגנון דומה קיים כבר שנים בברי מים ומכונות קפה והם לא סובלים מסתימות אבנית או דורשים ניקוי תכוף יותר מקומקום. בכל מקרה הניקוי פשוט- קצת חומץ, לשטוף במים וזהו. בדיוק כמו בקומקום.

תגובה מאת יאיר שפירא
א. מה הטמפרטורה המינימלית האפשרית בשני הדגמים? ב. רק הערה - בשביל כוס קפה לא באמת צריך להרתיח שני ליטר מים בקומקום…
תגובה מאת דוריטוס
עזוב פה נדבר תכלס חח, זה ממיס את הגרגרים של הקפה השחור כמו בקומקום? כי תמי 4 וכל היתר לא מגיעים לרמה שזה ממיס את הגרגרים של הקפה.

ברור שלא צריך, ובכל זאת יש לך בסביבות הליטר ומעלה בקומקום רוב הזמן נכון? צריך לרוקן ולמלא מחדש מידי פעם כי המים ‘ישנים’, הורתחו כמה פעמים, יש אבנית וכו’? בדגם הנסקר אפשר קר, או כל מעלה בין 40 ל90 או 100.

בתמי 4 וכל היתר אין הרתחה מלאה מיד. רק אם תלחץ על כפתור ההרתחה תקבל מים רותחים באמת (וגם אז יש ברי מים שמגיעים רק ל95 מעלות). כאן אפשר להגיע ל100 מלא. גם הקומקום מגיע ל100 בדיוק ונכבה. לדעתי 100 מעלות זה 100 מעלות, בין אם זה קומקום חשמלי או דיספנסר יפה של שיאומי. אישית לא שותה קפה אז לא יודע לומר לך אם הגרגירים נמסים כמו בפינג’אן, קומקום או נספרסו.

תגובה מאת בני
איך זה עובד? כלומר, אם זה צורך חשמל רק כשאני צורך מים, זה אומר שגוף החימום קר כשאני מגיע למכשיר, ואז כשאני לוחץ על הכפתור אמור לקחת לו זמן להתחמם. איך זה מיידי?

גם גוף החימום של קומקום חשמלי מתחמם בשנייה. ברגע שזורם זרם גבוה בגוף חימום הוא מתחמם מיד. אבל בקומקום הוא מחמם ליטר שלם ובמכשיר הזה הוא מחמם כוס אחת. אין פה קסם, רק שיטה נוחה יותר.

תגובה מאת קריר
מה עם איזה מכשיר דומה לקרור מים? בכללי מה מומלץ לקרור מים חוץ מתמי 4 עם מעקף?
תגובה מאת N
כמה זמן לוקח לו למלא כוס קפה גדולה? נראה שלפחות 30 שניות… הייתי שמח אם תוכל לבדוק את הקצב

תצפה בסקירה ותדע.

ווואוו תודה על הסקירה
סקירה מעולה תודה על הפרסום מוצר ממש מגרה הבעיה היחידה זה כשצריך להכין 4 -5 כוסות של תה אז זה פשוט יתקע אותנו ל3 דקות שנצטרך לשמור על הכוס שתתמלא וגם להחליף כל פעם כוס
לכן לדעתי המוצר מתאים לזוגות צעירים אבל ממש ממש לא לסבתות מרוקאיות :wink:

לייק 1

תודה רבה. גם להרתיח קומקום מלא לוקח 5+ דקות כאמור כך שזה עדיין עדיף לדעתי. גם במכונת נספרסו צריך להכין כוס - כוס וזה עדיין מקובל ושימושי מה גם שגם סבתות מרוקאיות מארחות רק פעם בסופ"ש או חג, וגם שומרות שבת כך שגם הקומקום החשמלי לא יהיה רלוונטי להן. במשך השבוע כשהן מכינות לעצמן - כן. ביננו, מותר גם לשמור את הקומקום בארון לשעת צורך ‘קיצוני’ :wink:

תגובה מאת נבו
בדוגמה בסוף הוידאו יש מזיגה של המים לכוס. לא עולים אדים מהDISPENSER של XIAOMI. האם תוכל לבדוק עם מד חום אם זה באמת מגיע למאה מעלות, כי כבר פעם הזמנתי WATER DISPENSER מאמזון והוא לא הגיע למאה מעלות?

האם אפשר לרוקן את כל המיכל לסיר? או שהוא יצטרך המתנה באמצע?

אפשר אבל המזיגה איטית. בסה"כ כנראה שזה יקח אותה מהירות כמו של קומקום רגיל אם אתה רוצה למלא 2-3 ליטר. אם יש כיריים טובות כמו אינדוקציה - עדיף להרתיח ישר בסיר, זו אותה המהירות של קומקום.

יש כבר במחיר 74.99$ ?

תגובה מאת LIORI
האם בדגם הקטן יותר (של 1.8L) יש גם פלאג סיני? הזמנתי אותו ואני רוצה לדעת. האם יצא לך לעבוד איתו גם ? האם יש הבדל בתהליך החימום או באיכות?

גם בקומקום יקח 30 שניות לפחות…

בקומקום הרתחה של ליטר ויותר אורכת 5-7 דקות. תלוי באיכות הקומקום. בדיספנסר - מהירות זרימת המים תלויה בטמפרטורה.